Timo03
03-06-2024

MX-føreren Timo Heuver sikrer seg tittelen i Dutch Masters

HENGELO - Rymax-merkevareambassadør Timo Heuver har sikret seg den prestisjetunge mesterskapstittelen for sitt nederlandske motocross-team, JP Xtreme Xperience. Under finaleløpet i det nederlandske Masters of Motocross-mesterskapet sist søndag sikret han seg 85cc-tittelen. Timo Heuver oppnådde denne bragden ved å vinne overlegent foran et stort publikum ved to anledninger. Seieren i det første løpet sikret ham allerede mesterskapet.

Del via

Søndag 21. april arrangerte Markelose Motor Club (MMC) finaleløpet i det nederlandske mesterskapet Masters of Motocross.

Konkurransen var knallhard i alle klasser, og mesterne ble kåret. Det ble en fantastisk dag i Markelo i Overijssel, både for førere, team og tilskuere. Alle klassene var representert: 85cc, 125cc, 250cc og til slutt den største klassen, 500cc.

Hver klasse gjennomgikk en tjue minutter lang tidsbestemt treningsøkt for å avgjøre startrekkefølgen. Etter denne økten var det en kort starttrening for å øve med maskinene. Treningsøktene begynte kl. 08.30 med de raske førerne fra 125cc-klassen. Rundt kl. 10.30 var alle tidsbestemte treningsøkter avsluttet, og alle forberedte seg til løpene som startet kl. 10.45. Det ble kjørt totalt åtte løp, ettersom hver klasse hadde to heat på programmet.

Mestere

Løpene startet med en gate full av vakre, brølende totaktsmaskiner da 85cc-klassen åpnet programmet. Timo Heuver var den klare favoritten til mesterskapet i denne klassen. Han vant overbevisende det forrige løpet på den første matchdagen i Harfsen og ble nummer to sammenlagt i Oldebroek. I Markelo levde han mer enn opp til sin favorittstatus. Han vant overbevisende to ganger, og sikret seg den nederlandske Masters-tittelen etter bare ett heat. En enestående prestasjon for både teamet og rytteren.

Det Rymax Lubricants-sponsede JP Xtreme Xperience-teamet, ledet av Jasper Groot Roessink, var også aktive i 250cc-klassen, med tre førere: Sander Agard-Michelsen fra Norge, Ruben Koskamp og Thijs Schröder. Sander sikret seg en respektabel fjerdeplass, mens Ruben og Thijs endte på henholdsvis 30. og 34. plass.

Den mestvinnende MXGP-motocrossstjernen Jeffrey Herlings leverte et imponerende og spennende show for sitt hjemmepublikum. Han falt i det første løpet, men kom sterkt tilbake og endte på tredjeplass. I det andre løpet ledet han fra start til mål, og la nok en Dutch Masters of Motocross-tittel til samlingen sin.

Med denne løpsdagen ble Dutch Masters of Motocross-sesongen 2024 avsluttet. Mesterskapsarrangørene leverte tre storslåtte arrangementer med stort publikum, spektakulære løp og betydelig internasjonal deltakelse.

JP Xtreme Experience Team bruker Rymax Motrax R 2T-motorolje i sine mesterskapsvinnende maskiner. Denne høykvalitets racingoljen er utviklet i samarbeid med Rymax' ingeniører og teamets MX-førere.