Timo03
03-06-2024

MX-racer Timo Heuver pakt titel in Dutch Masters

HENGELO - Rymax Brand Ambassador Timo Heuver heeft de prestigieuze kampioenstitel veiliggesteld voor zijn Nederlandse motorcross team, JP Xtreme Xperience. Tijdens de laatste wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap afgelopen zondag pakte hij de 85cc titel. Timo Heuver bereikte deze prestatie door twee keer beslissend te winnen voor een groot publiek. Zijn overwinning in de eerste race stelde het kampioenschap al veilig.

Delen via

Op zondag 21 april organiseerde de Markelose Motor Club (MMC) de laatste wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross kampioenschap.

De competitie was hevig in elke klasse en bepaalde de kampioenen. Het was een prachtige dag in Markelo, Overijssel, voor zowel rijders, teams als toeschouwers. Alle klassen waren vertegenwoordigd: de 85cc, 125cc, 250cc en tot slot de hoofdklasse, de 500cc.

Elke klasse onderging een getimede training van twintig minuten om de startvolgorde te bepalen. Na deze sessie was er een korte starttraining om te oefenen met de machines. De trainingen begonnen om 8.30 uur met de snelle rijders uit de 125cc-klasse. Rond 10.30 uur waren alle getimede trainingen afgerond en maakte iedereen zich klaar voor de races die om 10.45 uur van start gingen. Er waren in totaal acht races, want elke klasse had twee manches op het programma staan.

Kampioenen

De races begonnen met een starthek vol prachtig ronkende tweetaktmachines toen de 85cc-klasse het programma opende. Timo Heuver was de duidelijke favoriet voor het kampioenschap in deze klasse. Hij won overtuigend de vorige race op de eerste wedstrijddag in Harfsen en eindigde als tweede algemeen in Oldebroek. In Markelo maakte hij zijn favorietenstatus meer dan waar. Hij won twee keer overtuigend en verzekerde zich al na één manche van de Dutch Masters-titel. Een uitstekende prestatie voor zowel het team als de rijder.

Het door Rymax Lubricants gesponsorde JP Xtreme Xperience Team, onder leiding van Jasper Groot Roessink, was ook actief in de 250cc-categorie, met drie rijders: Sander Agard-Michelsen uit Noorwegen, Ruben Koskamp en Thijs Schröder. Sander behaalde een respectabele vierde plaats, terwijl Ruben en Thijs respectievelijk 30e en 34e werden.

De meest winnende MXGP motorcrossster Jeffrey Herlings zette een indrukwekkende en spannende show neer voor zijn thuispubliek. Hij kwam ten val in de eerste race, maar kwam sterk terug en finishte als derde. In de tweede race reed hij van start tot finish aan de leiding en voegde nog een Dutch Masters of Motocross-titel toe aan zijn collectie.

Met deze wedstrijddag kwam de Dutch Masters of Motocross seizoen 2024 tot een einde. De organisatoren van het kampioenschap leverden drie prachtige evenementen af met een groot publiek, spectaculaire races en een aanzienlijke internationale deelname.

Het JP Xtreme Experience Team gebruikt Rymax Motrax R 2T motorolie in hun kampioenschap-winnende machines. Deze hoogwaardige raceolie is ontwikkeld in samenwerking met de ingenieurs van Rymax en de MX-racers van het team.